Romanul meu de debut, „Pădurea”

Pentru a cumpăra romanul, vă rog trimiteți mesaj aici:

Mulțumesc mult! 🙂

https://onisoaraclaudiuliviu.wordpress.com/contact/

Romanul: beletristică, ficțiune. Personajul principal, procuror; două enigme, una de natură personală și alta, de natură colectivă; iubirea e factorul aparent subsidiar, dar care joacă, de fapt, rolul cel mai important în tot vălmășagul social-distopic. Nu lipsesc, desigur, situațiile de roman absurd, prezentate însă cu rigori realiste.

Preț: 25 lei.

Coperta Roman

„Pădurea este un termen căruia fiecare îi va stabili sensul în funcție de cele prezentate. Libertatea creionării lui este unul din mecanismele fundamentale pe care le-am gândit în conceperea romanului. Este o metaforă? O nouă lume, un nou pământ? Și cum poate fi integrat înțelegerii actuale? Ei bine, aceasta este o sarcină deja independentă de literele pe care le-am imprimat pe hârtie. Cu alte cuvinte, consider că o lucrare trebuie să lase acel spațiu pe care cititorul să îl umple potrivit imaginației sale și, umplându-l, să-l aducă mai aproape de filosofia, înțelegerea și emoțiile sale, chiar dacă la bază este un sânge cerneluit scurs din ființa autorului, și anume, esență de autor” (din Cuvântul autorului).

 

„Lui Heinrich îi reveniră iarăși în minte flăcările care îi arseseră brațele și lăsaseră cicatrici. Neputința lui, durerea, focul. Se năpusti pe ușa deschisă a blocului, supravegheată neglijent de un subofițer slab, palid. Dădu năvală pe scări și în ciuda faptului că urca și tot urca, sentimentul picajului îl însoțea.
Nu știa dacă ajunsese prea târziu, nu-și mai dădea seama nici dacă gâfâiala îl făcea să răsufle și să ia guri mari de aer, pentru că ieșise și el pe acoperiș, în ploaia neagră. Îi putea vedea doar liniile spatelui și apa curgând de jur împrejur sub forma unei cupole” (fragment).

26 de gânduri despre „Romanul meu de debut, „Pădurea””

  1. Super, mulțumesc mult! Sunt curios de impresia finală și integrală 😀
    Și eu m-am apucat să îl citesc pe al tău, o să revin probabil duminică cu o impresie pe larg.
    Mi se pare totul de o proaspătă naturalețe, fără ezitări, un condei direct, fără menajamente, care te trece prin cele mai felurite stări. Dar, cum ziceam, o să revin peste câteva zile mai ales cu impresiile pe fond 😀

    Apreciat de 1 persoană

    1. Sunt emoționat şi tare bucuros să citesc aşa rânduri frumoase, aşa recenzie minunat construită, atingând punctele-bornă ale lucrării şi descriind emoțiile din timpul lecturării! Emoțiile trasate, de altfel, atât de viu desprinse, mă bucură cu atât mai mult cu cât îmi dau seama că o lucrare emoționantă este o lucrare care prinde viață de fiecare dată prin emoția celui care o citeşte, care trăieşte prin şi în povestea ei, devenind chiar un observator al locului. O simbioză de emoții. Cartea, ca extensie a visului cu ochii deschişi din timpul lecturării… mulțumesc enorm, Em, pentru acest cadou de sărbători! Sper ca şi recenzia mea de mâine seară să vină în întâmpinarea zilelelor tale cu la fel de luminoasă încântare! ^_^

      Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu